Kanelknuter

 I det siste har det dessverre vært lite tid til bloggen, jeg må bare beklage! :) Det har vært mye å gjøre på jobben, og som pendler har ukene en tendens til å fly mellom jobb, trening, husarbeid og alt annet som måtte dukke opp! Men jeg kommer sterkere  tilbake! :)

I går hadde jeg en rolig kveld og benytta muligheten til å bake litt, bare for kosens skyld. Og endte opp med disse deilige kanelknutene som jeg hadde med meg på jobb i dag. Oppskrifta gir ca. 30 stk.

  • 1 kg mjøl
  • 1 pose tørrgjær
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ¼ ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl lunka melk
  • 150 g romtemperert smør

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle og elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkken maskin. Tilsett så smøret i små terninger og elt de godt inn i deigen.

Kle bollen med plast og la den stå å heve på et lunt sted i ca. 45 min.

 
Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv. Smør på et godt lag med smør og strø sukker og kanel over.


Brett den dobbel og del opp i remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.


Legg kanelsnurrene på et steikebrett med bakepapir og la de etterheve under et håndkle i en times tid.


Pensle med egg og strø hvitt perlesukker over, steik ved 225°C i ca. 10 min.


#hverdagskos #hverdag #kos #bake #oppskrift #søtt #onsdag

4 kommentarer

Hverdagslykker

20.04.2016 kl.21:24

Disse så veldig gode ut!

Ragnhild

20.04.2016 kl.21:27

Hverdagslykker: Takk!

Henriette Celin

20.04.2016 kl.23:12

De ble jo bare perfekte! så veldig gode ut (:

Emilie Engan Bjørbu

21.04.2016 kl.13:05

De kanelknutene så bare kjempe herlige og gode ut! Stilig måte å tvinne bollene på :-)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

24, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits