Mine beste knekkebrød

De sunneste og beste knekkebrøda baker du sjøl. Uten salt og uten tilsetningsstoffer. Oppskrifta mi varierer litt fra gang til gang, litt avhengig av hva jeg har i skapet. Men grunnoppskrifta er alltid en samme, 10 dl mel/frø, 5 dl vann og en oljeskvett. I går brukte jeg denne sammensetningen, og det ble helt klart en ny favoritt! Så denne oppskrifta kommer jeg til å bruke mye fremover! :)

  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl 4korn
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl byggmel
  • 1 dl sammalt hvete grov
  • 1 dl sammalt rug grov
  • 5 dl kokende vann
  • 1 ss olivenolje

 

Ha alt det tørre i en bolle og bland godt sammen. Ha i kokende vann og olje, rør til en jevn masse.


Fordel utover to steikebrett, pass på å få et jevnt lag så det blir jevnt stekt. Jeg drar det enten utover med en slikkepott eller kjevler det ut mellom to bakepapir.


Rut opp med et pizzahjul og steik på varmluft i en time på 150°C.

Oppbevares i en tett boks.


Smaker ekstra godt med avokado og sitronpepper på! :)

Sunt og ikke minst veldig godt! :)

#hverdagskos #mat #hverdag #helg #sunt #oppskrift #lunsj #knekkebrød
 

2 kommentarer

Henriette Celin

20.06.2016 kl.07:51

Hjemmelagde knekkebrød virker så godt (:

Maria

13.07.2016 kl.11:56

Så deilig! Hjemmelgde knekkebrød er definitivt det beste :-) Helt enig med deg der

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

24, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits