Eple- og marsipansnurrer


I helga fikk jeg eksperimentert litt på kjøkkenet. Når jeg drar på besøk til bestemor prøver jeg å ha med litt godsaker som jeg kan fylle frysern hennes med slik at hu har litt hjemmebakt å servere når det kommer besøk. Og da er det en fin mulighet til å prøve noe nytt, som regel går jeg for noe nytt og noe safe. Denne gangen blei det disse deilige eple- og marsipansnurrene og sjokoladekake.
 

Deig:

  • 1 kg mjøl
  • 1 pose tørrgjær
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ¼ ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl lunka melk
  • 150 g romtemperert smør

Fyll:

  • 1 glass eplemos
  • ca. 300g marsipan

 

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle og elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkken maskin. Tilsett så smøret i små terninger og elt de godt inn i deigen. Kle bollen med plast og la den stå å heve på et lunt sted i ca. 45 min.

 
Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv. Smør på et godt lag med eplemos og rasp marsipan over.


Brett den dobbel og del opp i remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.


Legg kanelsnurrene på et steikebrett med bakepapir og la de etterheve under et håndkle i en times tid.


Pensle med egg og strø hvitt perlesukker over, steik ved 225°C i ca. 10 min.

Det er få ting som slår nystekt gjærbakst! Og det lukter så godt i hele huset etterpå :)

#hverdagskos #hverdag #bake #oppskrift #gjærbakst

3 kommentarer

RebeccaHasselgard

07.07.2016 kl.17:53

nam, så godt et så ut! :D

Renate Karlsen

24.07.2016 kl.14:48

nam, nam ! de så helt himmelske ut <3 :D

Marlene Nilsen

25.07.2016 kl.22:11

NAM :D

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits