Eple- og marsipansnurrer


I helga fikk jeg eksperimentert litt p kjkkenet. Nr jeg drar p besk til bestemor prver jeg ha med litt godsaker som jeg kan fylle frysern hennes med slik at hu har litt hjemmebakt  servere nr det kommer besk. Og da er det en fin mulighet til  prve noe nytt, som regel gr jeg for noe nytt og noe safe. Denne gangen blei det disse deilige eple- og marsipansnurrene og sjokoladekake.
 

Deig:

  • 1 kg mjl
  • 1 pose trrgjr
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl lunka melk
  • 150 g romtemperert smr

Fyll:

  • 1 glass eplemos
  • ca. 300g marsipan

 

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smret i en bolle og elt deigen i ca. 10 minutter i en kjkken maskin. Tilsett s smret i sm terninger og elt de godt inn i deigen. Kle bollen med plast og la den st heve p et lunt sted i ca. 45 min.

 
Ha bolledeigen p melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulr leiv. Smr p et godt lag med eplemos og rasp marsipan over.


Brett den dobbel og del opp i remser. Tvinn remsene og sl deretter en knute p dem.


Legg kanelsnurrene p et steikebrett med bakepapir og la de etterheve under et hndkle i en times tid.


Pensle med egg og str hvitt perlesukker over, steik ved 225C i ca. 10 min.

Det er f ting som slr nystekt gjrbakst! Og det lukter s godt i hele huset etterp :)

#hverdagskos #hverdag #bake #oppskrift #gjrbakst

3 kommentarer

RebeccaHasselgard

07.07.2016 kl.17:53

nam, s godt et s ut! :D

Renate Karlsen

24.07.2016 kl.14:48

nam, nam ! de s helt himmelske ut <3 :D

Marlene Nilsen

25.07.2016 kl.22:11

NAM :D

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits