Entrepenørkake

Man kan ikke fleipe om at man vil ha en spesiell kake til meg, for da kan det faktisk hende du ender med å få det til bursdagen din! Det gjorde i hvert fall Fredrik, han tulla nemlig med at han måtte få marsipankake med traktor og feiemaskin på bursdagen sin. Og det måtte være en Clas og feiemaskinen måtte være gul. Så han blei temmelig overraska når jeg tokn på ordet og lagde nettopp det. Eneste forskjellen var at for at kaka skulle tåle vekta av all pynten, blei det sjokoladekake istedenfor bløtkake. Men den blei visst godkjent for det :)

Kaka er Annas sjokoladekake, en veldig saftig og kompakt kake, som er veldig fin til temakaker. Du finner en veldig fin oppskrift med tabell over ulike størrelser på bloggen til Hanne. Til denne kaka brukte jeg en 24cm rund form og oppskrifta til 25x25cm for å få ekstra høy kake.

Jeg fylte kaka med sjokoladekrem og raspet sjokolade.

Sjokoladekrem:

  • 450 g romtemperert meierismør
  • 600 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 90 g kakao
  • 8 ss melk

Bland alt godt sammen og miks til en glatt krem.

Kaka delte jeg i tre bunner og dynket med melk før jeg smurte et lag med krem og raspet litt sjokolade over. Og til slutt dekket hele kaka med sjokolade krem. Det er lurt at kaka står en time eller to i kjøleskapet før du trekker den med marsipan, slik at kremen får stivna.

Pynten er jo egentlig det som tar mest tid ved ei slik kake, så den er det greit å lage noen dager i forveien. Det er en fordel at du knar inn litt cmc i marsipanen når du lager slike figurer og lar de ulike delene (hjul osv.) ligge til tørk en dag slik at de stivner litt før du setter de sammen.

Når det kommer til traktorkaker er det veldig kjekt å ha en mekaniker i hus. For detaljer er gullverdt, det blir nemlig litt feil hvis felgene har feil farge eller feiemaskinen har en kost istedenfor to ;)

Siden Fredrik ble 28 år på fredag passa det jo med en skilt hvor traktorn kjører ut av 27 sona og inn i 28 sona. Og en siste finish, litt sand (knust gjendekjeks) foran som "feies" opp.

Man blir aldri for gammel til temakake, selv om denne ligner veldig på den jeg lagde til Christians 3 års dag for tre uker siden.


#hverdagskos #hverdag #kake #temakake #søndag #bursdag
 

 

4 kommentarer

Den var kjempe stilig :-D

Henriette Celin: Takk??

Ingrid Kristiansen: takk! :)

Skriv en ny kommentar