Kremet blomkålsuppe

Suppe er spesielt deilig nå om høsten som butikkene og kjellerne bogner med ferske norske grønnsaker. Og det smaker ekstra godt med en varm suppeskål når kulda kryper inn og forkjølelsene kommer snikende. Vi starter hver uke med en suppemiddag, lett mat før trening og det er fint å kunne varme opp restene til kveldsmat eller ha med seg til lunsj neste dag. I dag falt valget på blomkålsuppe:

  • 1 liter vann
  • 1 blomkål
  • 1 løk
  • 2 ss suppebuljong
  • 1 dl fløte
  • 1 ss potetmel
  • bacon

Ha vann, buljong og oppdelt løk og blomkål i en kjele. La det småkoke til blomkålen er blitt mør og bruk en stavmikser til å få en jevn og klumpefri suppe.


Løs opp potetmelet i fløte, jeg pleier å ta potetmelet i et syltetøyglass sammen med fløten og så riste til det har løst seg opp. Jeg synes det er den letteste måten å unngå klumper på. Hell innholdet over i suppa og rør godt, la suppa småkoke litt til slik at det tjukner. Smak til med salt og pepper, server med sprøstekt bacon og litt godt brød til.

#hverdagskos #hverdag #mat #middag #oppskrift #mandag

 

2 kommentarer

hørtes kjempegodt ut! :D

RebeccaHasselgard: Takk! Det er det også ?

Skriv en ny kommentar