Smultringer

I dag er det tre uker til første søndag i advent og de neste ukene kommer til å gå kjempe fort. Det gjør de hvert år, og hvert år sier jeg til meg selv at neste år skal jeg begynne tidligere. Er det flere som kjenner seg igjen? Så hvorfor ikke gjøre nettopp det i år? Det har i hvert fall jeg tenkt til, jeg elsker å bake og skal derfor kose meg med julebakst de neste 6 ukene. Jeg starter som vanlig med de frosne julekakene og først ut er smultringsbaksten :)
Oppskrift:

  • ¾ l melk (½ av hver, mjølk og kulturmjølk)
  • 185 g smør
  • 550 g sukker
  • 7 egg
  • 3 ts hornsalt
  • 8 ts bakepulver
  • ca. 1½ kg mel

Smør og sukker røres hvitt. Eggene røres sammen og has i, bland i resten. La deigen stå kjølig til dagen etter.


Kjevle ut med rikelig mel og stikk ut med en utstikker eller evt. to glass.

Jeg synes det er greit å stikke ut alle først, da det er viktig å holde et øye med smulten til enhver tid. Ha et lokk lett tilgjengelig i tilfelle smulten tar fyr, det har aldri skjedd meg men det er viktig å være forberedt hvis uhellet skulle skje.Steikes i smult i ei jerngryte. Smulta er varm nok når smultringen kommer raskt opp igjen når du putter den oppi. Ha en rå potetbit oppi kjelen mens du koker smultringane og bytt den ut underveis. Steikes til den er gyllenbrun på hver side og legg over på et brett med tørkepapir.


Pakk i poser og putt i frysern så har du ferske smultringer i hele jula! :)

#hverdagskos #jul #julebakst #sjuslag #mat #oppskrift


 

2 kommentarer

Victoria Larsen

06.11.2016 kl.23:14

Ser veldig gode ut :)

Ragnhild

08.11.2016 kl.22:25

Victoria Larsen: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits