Konfekt med oreokrem

Er du usikker på hva du skal gi til de som har alt? Hva med litt hjemmelaget konfekt? Jeg startet med det for noen år siden og synes det er kjempe stas når det dukker opp på ønskelistene året etter. Her har dere en oppskrift på en søt og kremet oreokonfekt. Den holder til 7 av mine silikonformer, så da blir det ca. 100 biter.

  • 2 pk oreokjeks
  • 300g philadelfiaost
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 600g kokesjokolade
  • 30g solsikkeolje

 

Det som er viktig å tenke på når man lager konfekt i silikonformer er at man starter i motsatt rekkefølge, først skal trekket lages, så kan de fylles i motsetning til når du dypper det i sjokolade til slutt.

Smelt sjokolade og olje i vannbad. Så heller du sjokolade over i silikonformer og vender dem på huet over ei rist som står over ei form. På den måten renner den overflødige sjokoladen ut og du kan helle den tilbake i bollen når du er ferdig.  
 


Skrap av overflødig sjokolade som har en tendens til å legge mellom figurene. Så er det bare å sette forma med sjokolade i frysern.

Knus oreokjeksa i en foodprosessor før du blander det med ost og vaniljesukker.

Ha fyllet oppi silikonforma, men pass på at det er plass til litt sjokolade på toppen. Sett formane kjølig til fyllet har stivna og ta deretter på et lag med smelta sjokolade.

Sett formane kjølig og la sjokoladen stivne helt før du tar de ut av forma.


Pynt gjerne med litt hvit sjokolade. Stive muffinsformer passer ypperlig til konfekt, bare ha en cellofanpose rundt, så har du en fin hjemmelaget gave.


Denne gangen har jeg også brukt konfektesker med skillerom, slik at jeg får plass til flere slag i samme eske.

Fin julegave til de som har alt! :)

Én kommentar

lisarorvik

05.12.2016 kl.01:53

Dette så kjempe godt ut :) (Har en stor giveaway konkurranse, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits