Troikakonfekt

Troikakonfekt har blitt en tradisjon her i huset og ligger gjerne under juletreet. For hva skal man egentlig finne på til de som har alt? Jeg pleier å gå for hjemmelaget konfekt og gelé. Og troikaen pleier å være populær :)

I år har jeg målt opp akkurat hva jeg trenger til en omgang med 7 av mine silikonformer, noe som gir ca. 100 biter. På den måten slipper man å sitte igjen med rester av ditt og datt. Men har du litt ekstra nougat eller gelé, er det veldig godt å har konfekt med gelé eller nougatfyll også.

  • 600g kokesjokolade
  • 30g solsikkeolje
  • 1 pk bringebærgelè
  • 2 ½ dl vann
  • 250g nougat
  • 200g marsipan

Kok opp vannet og løs opp geléen, la den avkjøle seg mens du lager sjokoladeskallet. l

 Smelt sjokolade og olje i vannbad og ha over i silikonformane. Det er lurt å fylle mye sjokolade i forma og så snu den opp ned over ei rist og form eller over bollen med sjokolade slik at overflødig sjokolade renner ut.

Sett forma i frysern slik at skallet blir helt stivt. Når sjokoladen har stivna kan du ta ut forma og ha i litt gelè.

Sett forma i kjøleskapet til geléen stivner og ha litt smeltet nougat oppå geléen.

Kjevle ut marsipan og stikk ut små rundinger eller hjerter som legges på toppen.

Når dette har stivna er det bare å ha på litt smelta sjokolade på toppen og sette den i kjøleskapet.

Det kan være lurt å la den stå kjøling et par timer slik at den har blitt helt stiv før du tar de ut av forma.

Jeg synes litt hvit sjokolade på noen gir det lille ekstra.


Spis selv, eller pakk inn og gi bort til noen du er glad i :)

#hverdagskos #troika #konfekt #hjemmelaget #hverdagskos #jul

2 kommentarer

Victoria Larsen

07.12.2016 kl.22:22

Så nydelig det ser ut!

Ragnhild

08.12.2016 kl.12:21

Victoria Larsen: Takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits