Troikakonfekt

Troikakonfekt har blitt en tradisjon her i huset og ligger gjerne under juletreet. For hva skal man egentlig finne p til de som har alt? Jeg pleier g for hjemmelaget konfekt og gel. Og troikaen pleier vre populr :)

I r har jeg mlt opp akkurat hva jeg trenger til en omgang med 7 av mine silikonformer, noe som gir ca. 100 biter. P den mten slipper man sitte igjen med rester av ditt og datt. Men har du litt ekstra nougat eller gel, er det veldig godt har konfekt med gel eller nougatfyll ogs.

  • 600g kokesjokolade
  • 30g solsikkeolje
  • 1 pk bringebrgel
  • 2 dl vann
  • 250g nougat
  • 200g marsipan

Kok opp vannet og ls opp gelen, la den avkjle seg mens du lager sjokoladeskallet. l

 Smelt sjokolade og olje i vannbad og ha over i silikonformane. Det er lurt fylle mye sjokolade i forma og s snu den opp ned over ei rist og form eller over bollen med sjokolade slik at overfldig sjokolade renner ut.

Sett forma i frysern slik at skallet blir helt stivt. Nr sjokoladen har stivna kan du ta ut forma og ha i litt gel.

Sett forma i kjleskapet til gelen stivner og ha litt smeltet nougat opp gelen.

Kjevle ut marsipan og stikk ut sm rundinger eller hjerter som legges p toppen.

Nr dette har stivna er det bare ha p litt smelta sjokolade p toppen og sette den i kjleskapet.

Det kan vre lurt la den st kjling et par timer slik at den har blitt helt stiv fr du tar de ut av forma.

Jeg synes litt hvit sjokolade p noen gir det lille ekstra.


Spis selv, eller pakk inn og gi bort til noen du er glad i :)

#hverdagskos #troika #konfekt #hjemmelaget #hverdagskos #jul

2 kommentarer

Victoria Larsen

07.12.2016 kl.22:22

S nydelig det ser ut!

Ragnhild

08.12.2016 kl.12:21

Victoria Larsen: Takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits