Hjemmelaget ribberull

Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i r hadde jeg lyst til prve meg p ribberull ogs. Resultatet ble jeg veldig fornyd med, s dette blir nok en ny tradisjon :)

Her har dere oppskriften:

  • ca.3,5 kg tynnribbe
  • 5 ts salt
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt pepper
  • 1 ts allehnde
  • 1,5 ts malt ingefr
  • 5 plater gelatin

Bltlegg gelatinplatene i litt kaldt vann og bland alt krydderet godt sammen.

Fjern beina p ribba, skjr den p langs nesten igjennom og brett den ut til et langt stykke.

Gni inn krydderet. Klem ut vannet av gelatinplatene og fordel de utover.

Rull sammen til en fast rull med svoren ytterst.

Surr bomullstrd rundt slik at den holder fasongen.

Pakk den inn i et bomullsklede og en runde til med trd.

Legg rullen i kokende vann og la den trekke p svak varme i ca. 4 timer.

Legg i press og sett kjlig til neste dag.

Siden jeg brukte en s stor ribbe, ble det ogs en veldig stor ribberull. S da kan det vre lurt dele opp i mindre stykker og fryse ned. S kan du ta opp deilig rull gjennom hele jula.

Men frst en liten smakebit! :)

#hverdagskos #jul #ribberull #hjemmelaget #mat #oppskrift
 

7 kommentarer

Ser kjempe godt ut! :D

Victoria Larsen: Takk

str p trekk n. Super oppskrift og ser kjempegod ut, s n str det bare p meg. Takk

S hyggelig hre Inger! Hper det smaker?

S godt det ser ut! :)

Minner om min tradisjonelle julelaging. Kan ikke vre den foruten. Snadder med rdbeter eller sennep.

Skriv en ny kommentar