Hjemmelaget ribberull

Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med, så dette blir nok en ny tradisjon :)

Her har dere oppskriften:

  • ca.3,5 kg tynnribbe
  • 5 ts salt
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt pepper
  • 1 ts allehånde
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 5 plater gelatin

Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann og bland alt krydderet godt sammen.

Fjern beina på ribba, skjær den på langs nesten igjennom og brett den ut til et langt stykke.

Gni inn krydderet. Klem ut vannet av gelatinplatene og fordel de utover.

Rull sammen til en fast rull med svoren ytterst.

Surr bomullstråd rundt slik at den holder fasongen.

Pakk den inn i et bomullsklede og en runde til med tråd.

Legg rullen i kokende vann og la den trekke på svak varme i ca. 4 timer.

Legg i press og sett kjølig til neste dag.

Siden jeg brukte en så stor ribbe, ble det også en veldig stor ribberull. Så da kan det være lurt å dele opp i mindre stykker og fryse ned. Så kan du ta opp deilig rull gjennom hele jula.

Men først en liten smakebit! :)

#hverdagskos #jul #ribberull #hjemmelaget #mat #oppskrift
 

6 kommentarer

Victoria Larsen

11.12.2016 kl.17:02

Ser kjempe godt ut! :D

Ragnhild

11.12.2016 kl.22:45

Victoria Larsen: Takk

Inger

14.12.2016 kl.10:24

står på trekk nå. Super oppskrift og ser kjempegod ut, så nå står det bare på meg. Takk

Ragnhild

14.12.2016 kl.23:20

Så hyggelig å høre Inger! Håper det smaker?

elisebr

15.12.2016 kl.13:50

Så godt det ser ut! :)

Ragnhild

16.12.2016 kl.10:20

elisebr: Takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits