Dåpskake til Jacob

 I dag har vi vært i dåp til skjønne lille Jacob, og jeg benyttet muligheten til å prøve meg på noe nytt når jeg skulle bidra med en kake til kakebordet. Dette er nemlig min første dåpskake og med så mye inspirasjon som finnes på nett, er det vanskelig å velge tema. Valget falt til slutt på en håndlaget elefant og krone, det enkle er ofte det beste!

Når man skal lage en temakake, er det lettest å jobbe med en sjokoladekake, da den er mer kompakt og stabil enn kremkaker. Til fyll har jeg brukt sjokoladesmørkrem, oreokjeks og sjokolade. Kaka er en annas sjokoladekake på 24 cm, hvis du ser på mengden smør i kremen så skjønner du at det blir en mektig men saftig kake.

Sjokoladesmørkrem:

  • 450 g smør romtemperert
  • 600 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 90 g kakao
  • 8 ss melk

Rør sammen smør og melis, ha i kakaopulveret. Tilsett melk og vaniljesukker og miks alt godt sammen.

Del sjokoladekaka i tre deler. Den nederste delen dekker jeg først med et lag med krem og så en pakke med grovhakket oreokjeks.

I det neste laget la jeg et lag med krem og så 100 g hakket dronningsjokolade.

Så la jeg et tynt lag med krem rundt.

Det er lurt å la kaka stå i kjøleskapet i et par timer før du har på marsipanlokket.



Til denne kaka brukte jeg 1 kg marsipan og 250g hvit fondant, det holdt til både marsipanlokk og pynt. :)
 

8 kommentarer

Victoria Larsen: Takk!

RebeccaHasselgard: Takk!

Kjempefin!😄👌🏼

Kjempe flott! :O :D

Skriv en ny kommentar