Eplesnurrer


Nr jeg blir rastls ender jeg alltid opp med bake litt eller lage noe anna p kjkkenet. I gr var en slik dag, og jeg endte opp med  lage en variant av kanelsnurrer hvor jeg byttet ut smr og sukker med hjemmelaget eplesyltety. Og det kan virkelig anbefales! :) Jeg hadde ogs litt eplegel i deigen, det kan slyfes men da br du bruke litt mindre mjl. Du kan ogs bytte det ut med med f.eks litt eplejuice, men da kan det hende du br ha i en liten slump til med mjl. Det m man nesten prve seg fram til :)

Her er min oppskrift:

  • ca.1200 g mjl
  • 1 pose trrgjr
  • 180 g sukker
  • 3 ss eplegel
  • ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl lunka melk
  • 150 g romtemperert smr

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smret i en bolle og elt alt godt sammen i en kjkkenmaskin. Nr deigen har ftt jobba seg godt sammen (dette tar ca.5-10 min), s tilsetter du smret i terninger og fortsetter elte til du har ftt en fast og fin deig. Sett den til heving i en times tid med et hndkle over, jeg liker heve deigen ved siden av vedovnen. Da blir det alltid luftig og fin deig!

Kjevle ut ei firkanta leiv og smr p godt med eplesyltety, jeg brukte ca.3 dl. Rull sammen til ei fast plse og skjr i tjukke skiver. Legg et hndkle over og la de heve i en times tid.


Pensle med egg og str perlesukker over.


Steik ved 225C i ca. 15 minutter. Avkjl p rist.


S er det bare nyte! :)

#hverdagskos #hverdag #mat #oppskrift #gjrbakst
 

10 kommentarer

h nam, de ser nydelige ut :D

finnebalansenilivet: Takk!

Aldri prvd med epler fr. Det hrtes veldig godt ut, s det tror jeg at jeg m prve en gang :)

Pernille: Det er absolutt anbefale! :D

Det s veldig godt ut :)

S godt det s ut! :)

elisebr: Takk :)

Bjrn Livar Viland

Sarinakage

Veldig gode

Skriv en ny kommentar