Eplesnurrer


Når jeg blir rastløs ender jeg alltid opp med å bake litt eller lage noe anna på kjøkkenet. I går var en slik dag, og jeg endte opp med å lage en variant av kanelsnurrer hvor jeg byttet ut smør og sukker med hjemmelaget eplesyltetøy. Og det kan virkelig anbefales! :) Jeg hadde også litt eplegelè i deigen, det kan sløyfes men da bør du bruke litt mindre mjøl. Du kan også bytte det ut med med f.eks litt eplejuice, men da kan det hende du bør ha i en liten slump til med mjøl. Det må man nesten prøve seg fram til :)

Her er min oppskrift:

  • ca.1200 g mjøl
  • 1 pose tørrgjær
  • 180 g sukker
  • 3 ss eplegelè
  • ¼ ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl lunka melk
  • 150 g romtemperert smør

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle og elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. Når deigen har fått jobba seg godt sammen (dette tar ca.5-10 min), så tilsetter du smøret i terninger og fortsetter å elte til du har fått en fast og fin deig. Sett den til heving i en times tid med et håndkle over, jeg liker å heve deigen ved siden av vedovnen. Da blir det alltid luftig og fin deig!

Kjevle ut ei firkanta leiv og smør på godt med eplesyltetøy, jeg brukte ca.3 dl. Rull sammen til ei fast pølse og skjær i tjukke skiver. Legg et håndkle over og la de heve i en times tid.


Pensle med egg og strø perlesukker over.


Steik ved 225°C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.


Så er det bare å nyte! :)

#hverdagskos #hverdag #mat #oppskrift #gjærbakst
 

9 kommentarer

finnebalansenilivet

20.02.2017 kl.20:08

Åh nam, de ser nydelige ut :D

Ragnhild

25.02.2017 kl.10:48

finnebalansenilivet: Takk!

Pernille

20.02.2017 kl.20:52

Aldri prøvd med epler før. Det hørtes veldig godt ut, så det tror jeg at jeg må prøve en gang :)

Ragnhild

25.02.2017 kl.10:49

Pernille: Det er absolutt å anbefale! :D

Dazzy

21.02.2017 kl.00:24

Nam!

Lilli

21.02.2017 kl.17:51

Det så veldig godt ut :)

Ragnhild

25.02.2017 kl.10:49

Lilli: Takk :)

elisebr

23.02.2017 kl.18:11

Så godt det så ut! :)

Ragnhild

25.02.2017 kl.10:49

elisebr: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits