Piroger

Søndagsmiddag for meg er ikke klassiske middager som skinkesteik eller kjøttkaker, men middager som pai, pizza, piroger eller andre godsaker som passer til lunsj. For hva er vel bedre enn å starte uka med litt gode middagsrester i nisteboksen?

Piroger kan som pizza fylles med det meste, i dag brukte jeg en kjøttsaus bestående av karbonadedeig, tomatpure, løk og krydder.

Deig:
1 liter hvetemel
1 pose tørrgjær
2 egg
1 ts salt
3,5 dl vann
50 g smør
Egg til pensling

Bland sammen alt det tørre, ha i lunka vann og egg. Hvis eggene er kalde, bør du ha litt varmere vann. Elt det sammen til en fast og fin deig. Ha i romtemperert smør og elt deigen videre. Den skal være så fast at den slipper taket i bollen. Dersom den klister seg fast, har du opp i litt mer mel. Elt deigen på lav hastighet i ca.15 minutter.


La deigen heve til dobbel størrelse (tar ca. 30 min hvis den står på et lunt som ved vedovnen.)

Del deigen opp i to emner og kjevle ut til den er ca. 2-3 mm tykk. Bruk en bolle til å trykke ut sirkler på ca. 10 cm i diameter.

Ha litt fyll på den ene siden og litt revet ost over. Pass på å ikke fylle de for fulle, da er det vanskelig å få lukket de igjen. Smør med egg rundt kanten. Brett delen uten fyll over fyllet og bruk en gaffel til å trykke sammen kantene. La pirogene få heve i 30 min. Pensle med egg, og strø evt. litt revet ost over.

Stekes på 225°C i 10-15 min.

#hverdagskos #søndag #middag #oppskrift #matpakke

3 kommentarer

Henriette Thorkildsen

05.03.2017 kl.23:45

Ser kjempe godt ut! Minner om empanadas fra chile :-D

Ragnhild

08.03.2017 kl.21:29

Henriette Thorkildsen: Takk :)

elisebr

16.03.2017 kl.17:12

Så god den så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits