Piroger

Sndagsmiddag for meg er ikke klassiske middager som skinkesteik eller kjttkaker, men middager som pai, pizza, piroger eller andre godsaker som passer til lunsj. For hva er vel bedre enn starte uka med litt gode middagsrester i nisteboksen?

Piroger kan som pizza fylles med det meste, i dag brukte jeg en kjttsaus bestende av karbonadedeig, tomatpure, lk og krydder.

Deig:
1 liter hvetemel
1 pose trrgjr
2 egg
1 ts salt
3,5 dl vann
50 g smr
Egg til pensling

Bland sammen alt det trre, ha i lunka vann og egg. Hvis eggene er kalde, br du ha litt varmere vann. Elt det sammen til en fast og fin deig. Ha i romtemperert smr og elt deigen videre. Den skal vre s fast at den slipper taket i bollen. Dersom den klister seg fast, har du opp i litt mer mel. Elt deigen p lav hastighet i ca.15 minutter.


La deigen heve til dobbel strrelse (tar ca. 30 min hvis den str p et lunt som ved vedovnen.)

Del deigen opp i to emner og kjevle ut til den er ca. 2-3 mm tykk. Bruk en bolle til trykke ut sirkler p ca. 10 cm i diameter.

Ha litt fyll p den ene siden og litt revet ost over. Pass p ikke fylle de for fulle, da er det vanskelig f lukket de igjen. Smr med egg rundt kanten. Brett delen uten fyll over fyllet og bruk en gaffel til trykke sammen kantene. La pirogene f heve i 30 min. Pensle med egg, og str evt. litt revet ost over.

Stekes p 225C i 10-15 min.

#hverdagskos #sndag #middag #oppskrift #matpakke

3 kommentarer

Ser kjempe godt ut! Minner om empanadas fra chile :-D

Henriette Thorkildsen: Takk :)

S god den s ut! :)

Skriv en ny kommentar