Evens dåpsdag!

Året 2017 var virkelig et minnerikt år! Det ble riktig nok veldig lite oppdateringer her på bloggen, men det er veldig vanskelig å blogge om mat når man kaster opp av å se matbilder. Kan vel si det sånn at Henrik ble ansvarlig for matlagingen en periode der. Og etter vår lille gladgutt kom i desember, har ikke akkurat bloggen stått på toppen av prioriteringslista. Jeg kan ikke love at det blir så mye oppdateringer fremover heller, men jeg skal i hvert fall prøve å gjøre det en gang i blant. 

Så hva er vel bedre enn å starte med en liten oppdatering fra Even sin dåp som vi hadde her i påsken: 

Selve dåpen hadde vi i nydelige Vatnås kirke og feiringen fortsatte hjemme hos oss sammen med familie og venner. Maten bestod av rømmegrøt og spekemat, etterfulgt av kaker. Fordelen med rømmegrøt er at den kan lages en stund i forveien og fryses ned. Så er det bare å ta den opp et par dager i forveien og varme den på dåpsdagen. Jeg var så heldig å ha flinke Vilbjørg til å hjelpe til på kjøkkenet, så hun varma den mens vi var i kjerka. Jeg lagde 12 liter rømmegrøt til våre 34 gjester (27 voksne og 7 barn), da ble det igjen akkurat 2 liter. Så det var egentlig veldig passe mengde, da ikke alle spiste rømmegrøt heller. 

Og spekematen kan man jo sette opp dagen i forveien og gjøre helt klar. 

Spekematen bestod av

- 1,5 kg spekeskinke

- 1 kg speket hestekjøtt

- 0,5 kg speket storfekjøtt

- 0,5 kg salami 

mde

I tillegg hadde vi biffsalami, elgpølse, reinsdyrpølse og fårepølse. 

Som tilbehør til spekematen hadde vi potetsalat, eggerøre, salat, rømme, dressing, smør, loff og flatbrød.

 

Og til rømmegrøten hadde vi sukker, rosiner, kanel og smøret fra grøten. 

Potetsalaten kan fint lages to dager før, men vent med å pynt med vårløk eller gressløk til dagen i forveien.

Jeg lagde 11 kg potetsalat, da satt vi igjen med omtrent halvparten. 

Potetsalat: 

- 6 kg skrelte poteter

- 1,5 kg majones

- 8 lettrømme

- 2 creme fraiche

- 3 løk

- ½ glass suragurk

- ca. 800 g epler

Salaten og eggerøra må også lages dagen i forveien, jeg var så heldig at jeg fikk min kjære svigermor til å ta seg av eggerøra slik at jeg fikk tid til å lage dåpskaka. 

Dåpskaka:

cof

Jeg foretrekker egentlig å bruke sjokoladekaker når jeg lager temakaker, de er mye fastere og bedre å jobbe med. Spesielt hvis du skal lage flere etasjer. Men siden Henrik foretrekker marsipankaker og jeg ikkje hadde tid til å bake to, endte vi med det denne gangen. 

Kaka bestod av et 24 cm sukkerbrød fylt med krem, rørte bringebær og vaniljekrem. 

Jeg kjevlet ut 800 g hvit marsipan til å trekke med. Perleraden rundt er laget av overskuddet etter trekkingen. 

Snille Kine hjalp meg med å lage pynten, Fordelen med å være to er at det både er sosialt og mer effektivt. Selv om det tar litt tid når man skal lage pynt samtidig som man skal underholde tre små babyer. Siden all pynten er laget av marsipan, ble den laget en ukes tid i forveien. Det er jo bare en fordel at den tørker litt. Krona har jeg laget på frihånd og limt på perler, mens resten av pynten er laget ved hjelp av ulike silikonformer. Bokstavene er malt med en blanding av sprit og hvit konditorfarge for å fremheve navnet. Når du lager større ting i marsipan ved hjelp av silikonformer, som f.eks. baby/bamse o.l. er det lurt putte forma med marsipanen litt i frysern, da er det mye enklere å ta de ut uten å ødelegge fasongen. Babyen er skyggelagt med pulverfarge, all kredit til Kine, det hadde hun virkelig dreisen på. 

 

Her kommer det noen flere bilder av kakebordet. Jeg slapp ganske billig unna og stod for dåpskaka og cupcakes, mens mamma, svigermor, svigerbestemor og tanter stod for resten. Vi hadde både kransekake, ostekake, iskake, suksessterte, pavlova, kling og sjokolademousse. 

Takk til alle som var med på å feire Evens dåpsdag, vi hadde en fantastisk dag. Og som dere kan se var jubilanten like blid kl.19 på kvelden selv om det egentlig var leggetid :) 

#hverdagskos #dåp #kaker #mat #feire #baby 

2 kommentarer

Ser ut som det ble en vellykket dåp! Er så koslig med dåp, men deilig når det er ferdig :)

Så koselig med dåp! Nydelig blå kake :-)

Skriv en ny kommentar