Julen 2015

God jul!

Siden Henrik har bursdag på sjølveste juleaften er det tradisjon med bursdagskake på juleaften. I år var det litt travelt med å få alt ferdig, så da endte jeg opp med bløtkake med vaniljekrem, rørt...

Melkesjokoladesmil

Dagen i dag har i grunn gått i ett, med jobb, møljespising og siste innspurt med julegavene. Med en del doble vakter, har jeg kommet litt bakpå med konfekt laginga, men nå er heldigvis alt ferdig p...

Riskrem

Riskrem er noe de aller fleste har kjennskap til og en tradisjon etter julemiddagen i mange hjem. Det har i hvert fall vi pleid å ha hjemme, men i år er et multekrem på menyen siden vi skal tilbrin...

Julemiddagen!

Det er få ting som er like omtalt og i fokus for tida som julematen. Enten det handler om priskrigen i lavprisbutikkene eller hvordan du får svoren ordentlig sprø. Uansett så er det deilig med jule...

Konfekt med nougat

Har du lyst på litt enkel og god konfekt? Eller har du litt ekstra nougat igjen etter å ha lagd troika? Her er uansett et veldig enkel måte å lage konfekt med nougatfyll på :) Først har du sjokol...

Rød saus

Riskrem er en naturlig del av jula og siden familien til Henrik har som tradisjon å ha multekrem på juleaften, tar vi riskremen siste søndagen i advent istedenfor. Så i dag har jeg laga rød saus, s...

Fredagskos

Nå som første uke i ny jobb er over, kan jeg ikke væra annet enn storfornøyd:) Og hva er vel bedre etter å slappe av med litt konfektproduksjon etter arbe? Det er i hvert fall sånt jeg liker å kobl...

Doble sjokoladeflarn

Havreflarn smaker kjempe godt, og er heldigvis raske å lage. Men de smaker enda bedre hvis du limer de sammen med litt sjokolade :) Ingredienser: 225 g smør 3 dl sukker 6 dl lettkokte havregr...

Smilkonfekt

Smil er en sjokolade jeg tror de aller fleste har et forhold til og ikke uten grunn. Den er jo kjempe god! Men det er faktisk ikke så vanskelig å lage din egen og den smaker enda bedre :) Ingredi...

Lussekatter

Til søndagen er det Lucia og dagen for å fylle huset med duften av nybakte lussekatter. Men vi tar feiringa litt på forskudd, siden vi drar på julebord til Danmark i dag for å se på håndball VM. Og...

Troikakonfekt

Troikakonfekt har blitt en kjent og kjær favoritt her i huset og en populær julegave. Men i år har jeg gjort en ny vri, jeg har lagd den i silikonformer istedenfor å skjære den opp sjøl. Hvis du he...

Stekt laks

Jeg er så glad i fisk at jeg kunne spistdet til middag hver dag! Men det blir jo ikke akkurat så variert kost, så vi får nøye oss med et par dager i uka. Og fisk er egentlig en veldig lettvin midda...

Pikekyss

Pikekyss er både enkle og smakfulle, og hvis du bruker litt forskjellige farger og smaker blir det dekorative julegaver. Jeg pleier å lage de i fire forskjellige smaker: eple, bringebær, vanilje og...

Mammas hemmelige oppskrift på sjokoladekuler!

I dag skal jeg dele en kjempe god juleoppskrift med dere. Den er såre enkel, men det kjennes ikke på smaken. Dette er en oppskrift jeg har fått av mamma, som i utgangspunktet har vært en hemmelig f...

Karamellpudding

I dag har denne fantastiske karen holdt ut med meg i 4 år! :) Og det fortjener en liten feiring! Derfor lagde jeg karamellpudding i skjul før jobb i går morges, da dette er Henrik sin favoritt des...

Sara Bernard

Sara Bernard har blitt en veldig populær julekake, så populær at selv om jeg aldri hadde smakt det før, så visste jeg at jeg skulle lage det i år. Derfor blei jeg veldig glad for å få Annes oppskri...

Nordlandslefse

Nordlandslefse hører naturlig hjemme i julebaksten og selv om jeg delte denne oppskrifta med dere i fjor, synes jeg den fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Den har tross alt vært den mest populære...

Mammas beste sandkaker

Når jeg var liten kunne jeg ikke skjønne at de voksne kunne like sandkaker. De var jo bare tørre og smuldrete. Kan vel si det sånn at jeg skjønte hvorfor dem blei kalt sandkaker... Så derfor blei ...

Krumkaker

Krumkaker er jul, det er så enkelt som det. Vi lagde det alltid hjemme når jeg var liten. Og det var alltid stor stas å være med, spesielt hvis jeg fikk ansvaret for å krumme krumkakene. Det var tr...

Annes beste medisterkaker!

Som den matentustiasten jeg er, elsker jeg å prøve andre sine favorittoppskrifter og samler på de oppskriftene jeg kan få. Så når jeg fikk låne den vesle kokeboka til Anne med hennes aller beste op...

Havreflarn

Havreflarn er farlig godt! Men det er heldigvis også veldig enkelt å lage, sånn i tilfelle du må lage en ny porsjon før jul :) Ingredienser: 225 g smør 3 dl sukker 6 dl lettkokte havregryn 2...

Mine beste risboller!

Det blir ikkje jul uten risboller. Men ulempen med å lage dem så tidlig er at man risikerer å måtte lage det flere ganger, fordi dem er så innmari gode! :) Ingredienser: 160 g delfiafett 200 g...

Smultringer

Julen nærmer seg med stormskritt, tenk i dag er det kun en mnd igjen til juleaften! Tida går så innmari fort og vi går den travleste tida i møte. Alt som skal ordnes, handles, bakes og vaskes i løp...
Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits