Safting/Sylting

Kirsebærsaft

Saftkokern må være en av de mest geniale oppfinnelsene til kjøkkenet! Den gjør saftinga lekende lett. Med modne kirsebær i hagan, kan jeg ikkje motstå fristelsen! Nå har det blitt laga både saft og...

Rørte bringebær

Hei igjen, lenge siden sist! De siste månedene har gått i ett, spesielt den siste. Sommern har mer eller mindre bestått av jobbing og da har ikkje bloggen blitt prioritert. Men jeg setter veldig pr...

Rørte jordbær

Nå som sommern er her for fullt er det greit å starte forberedelsene for resten av året. Som for eksempel å fylle opp frysern med rørte jordbær, da kan du nyte smaken av norske jordbær utover vinte...

Rabarbrasyltetøy

Det bogner av rabarbra rundt om i landet, så hvorfor ikkje benytte muligheten til å lage litt godt syltetøy? Jeg har i hvert fall vært både hos a mor og svigermor å henta noen kg og endte opp med 1...

Eplegelè

Tidligere i høst lagde jeg en porsjon med eplegelè, og den blei så populær at jeg bestemte meg for å lage en til, så har jeg litt til julegavene også. Før du kan koke gelè, må du først koke eplesa...

Eplesyltetøy

Ingredienser: 1,5 kg skrelte epler i biter 2 dl vann 1 vaniljestang 1 hel kanel 2 ts malt kanel 1,5 ts malt ingefær 250 g sukker Ha vannet og alle krydderne i en kjele og kok opp. Ha...

Blåbærsyltetøy

Her om dagen var jeg på blåbærtur med Signe og for en fangst vi kom hjem med. Vi plukka ca.10 liter hver på en knapp time! Det er ikkje noen tvil om at det er mye blåbær i år i hvert fall. Så da bl...

Ripsgelè

Når jeg koker ripssaft benytter jeg også muligheten til å lage litt gelè, for da harman jo safta allerede. Se hvordan du kan koke ripssaft her. 1½ l ripssaft 1200 g sukker 1 pose certo frukt...

Stikkelsbærsyltetøy

Når vi først har et stikkelsbærkjerr i hagan, må vi jo prøve å lage noe godt ut av det. Derfor fikk jeg oppskrift av bestemora til Henrik på stikkelsbærsyltetøy og satte i gang. Og resultatet blei ...

Ripssaft

Høsten er ei fin men travel tid,for deter modne frukt og bær overalt! Og det lønner seg å ta seg tid til litt safting, så har man noe godt å kose seg med gjennom den lange vintern. Ripssaft er uten...

Kirsebærsyltetøy

Når jeg først hadde litt modne kirsebær, kunne jeg ikkje motstå fristelsen og måtte prøve meg på å lage et par glass med syltetøy også :) 750 g rensa kirsebær 400 g sukker ½ pk syltepulver ...

Kirsebærsaft

I fjor høst blei jeg virkelig bitt av saftbassilen, og jeg skulle helst lage saft av alt jeg kunne. Resultatet var at jeg fikk laga ripssaft, eplesaft, bringebærsaft og blåbær-/bringebærsaft. Noe v...

Kirsebærlikør

I følge mor mier kirsebærlikør noe av det beste man kan lage av kirsebær. Så nå som treet stod fullt av modne kirsebær, var det bare å sette i gang å pella og prøve å laga noe godt. Så langt i dag ...

Heimlaga eplesaft

Eplesaft er den perfekte løsningen til å få brukt alle eplene i hagan, for da gjør det ikkje noe om eplene har fått litt støt, er aldeles knudrete eller fulll av sorte prikker. Du kan rett og slett...

Heimlaga plommesyltetøy

Foreldra mine har et lite plommetre som har så mye plommer i år at det knapt klarer å stå oppreist.Og siden det er begrensa hvor mye plommer jeg klarer å spise før de blir dårlige, bestemte jeg meg...

Blåbær- og bringebærsaft

Det du får gjort på høsten legger grunnlaget for hvordan resten av året blir. For det er nå det bogner av råvarer både i skog og mark. Det er mye som skal gjøres, på relativ kort tid og det er derf...

Heimlaga ripsgelè

Når jeg først skulle lage ripssaft, fikk jeg lyst til å lage ripsgelè også. Så jeg tok av 1 liter saft, før jeg kokte resten opp med sukker. For det er mye mer sukker i ripsgelè enn i saft. Til 1 l...

Heimlaga ripssaft

Høsten er den tida jeg bruker mest tid på kjøkenet,først er det safting/sylting av bær og seinere kommer slaktet som også krever si tid. Så jeg skal innrømme at jeg har nok å finnepå nå som skolen ...
Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits